Tuesday, May 31, 2011

Tuba Benian'ın yeni koleksiyonu


Geçtiğimiz gün sevgili arkadaşım moda tasarımcısı Tuba Benian’ın 2011 İlkbahar/Yaz sezonunu tanıtmak için organize ettiği “Yaza Merhaba” partisindeydim.Tuba Benian’ı binicilere özel tasarladığı kıyafetlerle tanıyoruz.  Bu nedenle binicilik ve moda dünyasından pek çok kişi o gün açılıştaydı. Kıyafetlerin dışında misafirlerin en çok ilgilendiği butiğin önündeki  yavru midilliydi.  O küçücük ata bakmaya ve sevmeye doyamadık…

Didem Soydan, Tuba Benian’ın marka yüzü oldu
Tuba Benian, yeni koleskiyon çekimlerinde  marka yüzü Didem Soydan’la çalışmış. Bu arada Didem Soydan’ı ne kadar başarılı bulduğumu söylemeden edemeyeceğim. Duruşu, bakışları, kıyafetleri taşıması tam anlamıyla muhteşem!.. Bir çok markanın Didem Soydan’la çalışmaya can attığına da bizzat şahidim. Ancak Didem Soydan en çok Tuba Benian markasına yakışıyor. Binici kıyafetleri ve fotoğrafçı Mehmet Erzincan tarafından atlarla yapılan çekimleri oldukça başarılı buluyorum. Didem Soydan’a yeni koleksiyon çekimlerinde ise  Ümit Cem Şenol eşlik etmiş. Ve ortaya güzel bir iş çıkmış.

Kilo problemi olan kadınlar da tasarım kıyafet giyebilecekTuba Benian, bu sezon da birbirinden hoş kıyafetler tasarlamış.  Kıyafetler her zaman ki gibi sade ve İngiliz asilzadelerine yakışır cinsten… Binici kıyafetleri dışında ki yazlık elbiseler de cıvıl cıvıl ve rengarenk…
Tuba Benian’ın yeni sezon koleksiyonu kilo problemini sorun eden kadınları da sevindirecek. Malum tasarımcılar genellikle 34-36 beden çalışıyorlar. Ve haliyle 38-40 beden olan kadınlar kendilerine uygun kıyafet bulmakta zorlanıyor.  Tuba Benian, yeni sezonda yoğun ısrarlarıma dayanamayıp 38 beden ve üstü kıyafetler tasarlamaya başladı. Gün geçtikçe obez bir toplum olduğumuz için artık kıyafetlerin içine girmeye çalışmayacağız, bizlere göre yeni standartlar ve trendler belirlenecek. Naçizane fikirlerim bu yönde.

Hürrem Sultan’ın modacısıTuba Benian’ın kadın houte coutere ve günlük koleksiyonunu  giyenler  arasında Helin Avşar, Gülben Ergen, Tuğçe Kazaz, Ece Vahapoğlu, Hazal Kaya, Meryem Uzerli, Sinem Kobal, Deniz Uğur, Ebru Akel, Tuba Ünsal, Emina Sandal gibi ünlü isimler var. Bu isimlere yakın zamanda Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan olarak tanıdığımız Meryem Uzerli de yer alıyor. Uzerli’nin Cannes Film Festivali’nde giydiği kırmızı gece elbisesi, 2. Antalya Film festivalinde giydiği siyah elbise ve geçtiğimiz hafta Beyaz Show’da giydiği uçuk mavi elbise Tuba Benian tasarımı.

İlk erkek koleksiyonu ile Kenan Doğulu’yu giydirecek
Tasarımcının erkeklere özel hazırladığı koleksiyonu Kenan Doğulu’nun da beğenisini kazandı. Doğulu, 2011 yaz konserleri ve çekimlerde Tuba Benian koleksiyonundan başta binici ceketi, binici pantolonu ve at figürlü broşlar olmak üzere farklı parçalar kullanacak.
Milli Takım’a sponsor olacak…Tuba Benian marka olarak, Ağustos ayında Fashion Week kapsamında ilk defilesini gerçekleştirecek. Defilenin ardından da  Paris Fuarı’na katılmayı planlıyor. Tuba Benian’ı en çok heyecanlandıran projesi ise Binicilik Milli Takımı için hazırladığı sponsorluk projesi. Proje hayata geçtiğinde Binicilik Milli Takımımız Tuba Benian imzalı kıyafetlerle at koşturacak.

0 yorum: