Tuesday, October 26, 2010

İç çamaşırı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?


1950 döneminde, markanın kurucusu Çetin Ercengiz, 15 yaşındayken, dönemin şartlarının gerekliliği olan iş dünyasına, Adapazarında bir tuhafiyede çalışarak başladı. O dönemde sütyen Türkiyede pek yok, kadınlar göğüsleri belli olmasın diye cepken ve atlet giyiyorlar, onlar da İstanbul’da 1-2 yerde mevcut. Tuhafiyeye gelen kadınlar özel günler için göğüslerini düzgün gösterecek bir çamaşır arıyorlar ve Magicform’un tohumları o günlerde atılmaya başlıyor. Çetin Bey’in annesi çok iyi bir terzi, oğlu ile bu talebi karşılamak için farklı fikirler üretiyorlar. Ve en sonunda Çetin Ercengiz saat zembereğini düzeleştirip balen yapıyor ve kadınların göğüslerine batmasın diye de potin bağlarına geçirilen balenlerin ucuna çengelli iğne tutturuyor.  Patiska ile de göğsün şeklini veriyor. Ardından özellikli sütyenler hayata geçiyor, oyulan kavuçuklar ,sineklik telleri sayesinde büyütücü sütyenler, serinin ilk gözağrısı oluyor. Sıraya Küçültücü Sütyenler giriyor, henüz değil Türkiye’de, dünyada likralı kumaş olmadığı için, Çetin Bey bu araştırmalarına devam ederken, 30 Ağustos’ta gösteri yapan havacılar imdadına yetişiyor. Paraşüt kumaşını, 3,14 – pi sayısı – oranı  ile keserek göğüsleri toparlayıcı ve küçük gösterici ilk minimiser sütyeni üretiyor…. Bu hafta ki konuklarım Handan Ercengiz ve Gamze Civelekoğlu ile geçmişten günümüze Magicform markasını ve markanın çok fonksiyonlu ürünlerini konuştuk…



Göğüsleri büyük göstermek için içi su dolgulu sütyen ürettiler
Dünyada ilk kez Magicformtarafından tasarlanan içi su dolgulu sütyen, yine ürünün ilk patentini alan marka. Hem düz kumaştan hem de dantelin karşı konulmaz şıklığı ile tasarlanan sütyenin askıları çapraz olarak da kullanılabilme özelliği sayesinde, omuzu açık kıyafetlerde göğüsleri en doğal şekilde iki beden  büyük gösteriyor.

Büyük göğüsleri doğru sütyen seçimi ile küçültmek mümkün
Büyük göğüsler için ise, göğüs bedenini 2,5 cm. azaltan Minimiser modeli öneriliyor. Zarif ve mükemmel kesimli kup ile büyük göğüslü kadınlara rahatlık sağlayan, kaliteli kumaşı ile kalifiye işçilikle hazırlanan Minimiser sütyenler, D kup ve üzeri sütyen kullanan kadınların ilk tercihi. Göğsü dört bir yönden saran, koltuk altından da toplayan ve aynı zamanda hareket özgürlüğü veren Magicform küçültücü sütyenler, dekolte kıyafetler için de farklı modellerde tasarlandı. Yanlarında ve arkasında bulunan silikonlar sayesinde, hiçbir şekilde düşmeyen, çok ince süngerli dekolte kıyafetlerde hayat kurtarıcı olarak isimlendirilen  Magicform markasının özel tasarımı olan askısız Minimiser modeli ise, içerisinde bulunan 3 baleni sayesinde göğsü avuç formunda kavrayıp, yukarı kaldırılmasını sağlıyor.



Spor yaparken nasıl bir sütyen kullanılmalı?
Özellikle spor yaparken tavsiye edilen Sports Bra, egzersiz yaparken göğüslerin farklı yönlere hareket etmesinden kaynaklanan sarkmayı en aza indirirken, pamuklu kumaşı sayesinde de terin rahatlıkla emilmesini sağlıyor.
Dikişsiz kuplara sahip olmasından dolayı, özellikle dar ve desensiz üstlerde tercih edilen T-Shirt Sütyeni, pedleri sayesinde göğüsleri daha formda gösterme özelliğine sahip.

Straplez kıyafetlerde sütyen seçimi nasıl olmalı?
Straplez, boyundan bağlı, tek omuz veya arkası çapraz tasarımlı kıyafetler için hazırlanan Multiway sütyenin askıları, giyilen kıyafete uygun olarak değiştirilme özelliği dolayısı ile hayat kurtarıcı olarak her kadının gardrobunda olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Genç kızların ilk sütyeni hangi özellikleri taşımalı?
Genç kızlığa adım atan minik prensesler için tasarlanan First Bra, tüm hayatları boyunca sağlıklı bir göğüs yapısı ve gelişimi için en önemli ürünler arasında yer alıyor. Yumuşak kopça detayı ve pamuklu kumaştan tasarlanan sütyen, beyaz ve pembe desenli alternatifleri ile hazırlandı.

Yeni anneler için emzirme sütyenleri
Koton ağırlıklı olarak pembe, beyaz ve siyah renklerde üretilen, gümüş iyonların sağladığı anti-bakteriyel özelliğe sahip Magicform emzirme sütyenleri, yeni annelerin ve bebeklerinin sağlıklarını ve rahatlıklarını korumaları için tasarlandı.  6’lı paketler halinde emzirme sütyenleri ile beraber yeni annelere emzirme sütyenleri ile beraber hediye edilen  emzirme pedleri ise, Magicform müşterileri tarafından hayat kurtarıcı olarak ifade ediliyor. Sütün akmadan ve yeni anneleri de rahatsız etmeden sütyenin içerisinde kalmasını sağlayan ürün, kolay kullanılabilir olma özelliğini taşıyor.

Emzirme gecelikleri annelerin hayatını kolaylaştırıyor
Pembe, nil yeşili ve krem renkler ile hayat bulan emzirme gecelikleri ve pijamaları ise , üzerinde bolero görünümü veren ve geceliğe dikili parçası ile yeni annelerin saten kurdelesini çektiği anda bebeğini kucağından bırakmasına gerek kalmadan tek eliyle açabilme rahatlığına sahip.

Vücut şekillendiren korseler ile fazla kilolarınızı kamufle edebilirsiniz
Magicform korseler, kıyafetlerinin altında düzgün bir görünüm tercih eden kadınlar için birebir.  Kamufle edilmek istenen  bölgeler için farklı modellerde hazırlanan korseler, etkili şekillendirmeyi ve rahatlığı hedeflerken, içerisinde bulunan likra sayesinde de hareket özgürlüğü sağlıyorlar. Karın, mide ve kalça gibi genellikle kamufle edilmek istenilen bölgeler için, tercih edilen kıyafetin özelliğine göre  ten rengi, siyah ve beyaz renklerde satışa sunulan korseler, tam kontrollü ve yarı kontrollü çeşitlerle hazırlandı.

Askısız kıyafetler için çeşit çeşit büstiyerler
Özellikle gelinlik ve gece elbiseleri için bedeni bir beden küçülten, derin ve normal sırt dekolteli elbiseler için 2 farklı çeşitte tasarlanan büstiyerler,  askısız olarak da kullanılabiliyor. Dilendiğinde jartiyerleri de çıkartılabilen ürün, B, C ve D kuplar için beyaz, ekru ve siyah renklerle tasarlandı.

Dikişsiz külotlarla rahatlıkla keten pantolon giyebilirsiniz
Kıyafetlerinin dışından iç çamaşır izininin belli olmamasını tercih eden kadınlar için üretilen lazer kesimli tam dikişsiz külotlar, beyaz, fuşya, pembe, lacivert, yeşil ve siyah tonlarla ve string, şort ve normal gibi farklı modellerle hayat buldu.

Magicform’un iç çamaşırlarında antibakteriyel kumaş kullanılıyor
Magicform tarafından, Sporcu sütyenleri, Emzirme Sütyenleri, İlk Sütyenim gibi özellikli sütyenlerde ve  külotlarda kullanılan Antibakteriyel kumaşlar, cildin kalitesini koryup, bakteri üremesine karşı önlem alıyor. Sağlıklı iç giyimin, sağlıklı bir cilt ve sağlıklı bir hayat olduğunun bilincindeki Magicform, tüm külotların ağ bölgelerini de tasarıma uygun koton ile kaplıyor.

Sütyen nasıl seçilmeli?

Her kadının bedeni standart ölçülere uymadığı için, Magicform,  A’dan E kupa ve 70 cm’den 100 cm’e kadar farklı kup ve sırt genişlikleri için  25 çeşit bedende sütyen tasarlıyor.
  • Moda tasarımcıları ve gelinlikçiler, özellikle Magicform büstiyer ve korselerini  tavsiye ediyorlar, çünkü vücudu sıkmadan olması gereken şekli veren farklı modellerdeki bu ürünlerin Magicform’dan rahatlıkla temin edilebileceğini biliyorlar.
  • Estetik ve sağlık ile alakalı göğüs ameliyatlarından hemen sonra hastaya sargı bezi yerine Magicform sütyenleri  takılıyor.
  • Yanlış süyen seçimi bir çok uzun ve kısa vadeli sağlık sorununa sebebiyet verebileceğinden dolayı, Magicform, en sağlıklı sütyen seçme yönteminin deneyerek almak olduğunu belirtiyor.
Bir sütyen nasıl hayata geçiyor? 
İlk adım kup ile başlar, kup ölçülerine göre kumaş seçildikten sonra askı boyutları ürünün özelliğine göre oranlanır ve birleşim noktasındaki en doğru açı ile tamamlanır. Bu açıya göre sırt ağrısının bile önüne geçilebilir.

- İç giyim de artık modanın renklerini takip ediyor –

Magicform 2011 yaz koleksiyonunda neler var?
2011 Yaz koleksiyonunda okyanusun tüm renkleri kullanıldı. Mavinin derinliğine uçuşan kumaşlar saks, lacivert, mavi ve gri ile bütünleşiyor. 2011 Yaz koleksiyonunda baharın ilk müjdecisi çiçekler ve puantiyelerin kombinasyonu ve uyumununu yaşayacağız. Beyaz ve ekru, düğün gecenizde fırfırlarla, drapelerle ve yenilikçi askılarla gelinliğinize özel bir anlam katıyor. Pembe renkler, davetkar tasarımlarla sezona romantik esintiler katıyor.

Röportaj ve Fotoğraflar: Nurhan Demirel

0 yorum: