Thursday, November 01, 2012

Facebook ve Twitter kişilik bozukluğuna neden oluyor




Çoğu insanın hayatında sosyal medya günlük rutinin adeta bir parçası haline geldi. Özellikle Facebook, geniş kitleler tarafından kullanılıyor. Her gün milyonlarca insan Facebook’a girip, etrafında ne olup bittiğini öğrenebiliyor. Facebook, arkadaşlarınızla iletişim halinde olmak için harika bir platform ancak işin içine özel hayatınız girdiğinde iş değişiyor. Teknoloji çağında bilgisayarlardan ve sosyal medyadan uzak durmak çok zor, ancak kullanımınızı sınırlandırıp, bu platformalarda gereğinden fazla şey paylaşmazsanız yararınıza olur. Facebook tıpkı nükleer enerji gibi hem iyilik hem de kötülük için kullanılabilir ve kötülük için kullanıldığında çok tehlikeli olabilir. Nasıl mı?


"İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde çalışmalar yürüten, Lordlar Kamarası üyelerinden Susan Adele Greenfield, Facebook ve Twittter'ın takıntılı kişilikler yarattığını söyledi. Greenfield, sosyal paylaşım siteleriyle iç içe olan insanların, küçük bir çocuğun ''Anne bak, bunu yaptım'' demesi gibi etrafındakilerin ilgisini çekmeye çalıştıklarını ve kişilik sorunu yaşadıklarını iddia etti.

"Barones" unvanına sahip Greenfield, özellikle bilgisayar oyunlarıyla artan ''internet'' arkadaşlığının beyin sağlığını olumsuz etkilediğini de belirtti. Greenfield'e göre sosyal paylaşım sitelerinde fazla zaman geçirmek dikkatin kısa sürede dağılmasına, sürekli memnuniyetsizliğe ve sözlü iletişim kurmada sıkıntılara neden oluyor.Facebook kullanıcıları, takip edilen ve özenilen bir insan olma ihtiyacı hissediyor."

0 yorum: