Wednesday, December 05, 2012

Facebook ilişkileri nasıl etkiliyor?



Facebook hayatımıza girdiği günden beri ilişkilerimizin eski tadı kalmadı. Hayatımızla ilgili her şeyi paylaştığımız için arkadaşlarımızla konuşacak, sohbet edecek konu bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Artık kimseyi özleyip, merak  da etmez olduk. Sevdiklerimizle buluşup, hasret gidermek yerine Facebook üzerinden neler yaptığını, kimlerle görüştüğünü, nerelere gittiğini takip ediyoruz. Bu yüzden artık Facebook kullanımımı azaltmaya ve sevdiklerime daha fazla zaman ayırmaya çalışıyorum. 
Facebook'un en sevmediğim özelliği ise  "ilişki durumu"nun belirtilmesi. İlişkiler zaten yeterince zorken, bir de Facebook'ta nasıl pozisyon alacağınızı kestirmek ilişkileri daha da çetrefilli bir hale getirebiliyor. Bu yüzden kişisel olarak Facebook'ta ilişki durumundan hiç bahsetmemek gerektiğini düşünüyorum. Bırakın özel hayatınız size kalsın. Facebook arkadaşlarınız hayatınızla ilgili bütün detayları bilmek zorunda değil.   
Geçenlerde bir video izledim. Sevgilinizi kaybetmenin garantili yollarını anlatıyor. Siz siz olun Facebook'ta bu hataları yapmayın... 

0 yorum: