Monday, November 22, 2010

İnternette indirimli alışverişin adresi: markafoni.com

İnternetten alışveriş hayatımıza girdiğinden beri hem bütçemiz rahatladı hem de ayaklarımız. Bendeniz zaten sevmem dükkan dükkan gezip alışveriş etmeyi. Çünkü ne zaman bir şeye ihtiyacım olsa her nedense aradığım şeyi bulamıyorum. Ancak internetten alışveriş mevzu bahis olunca ne istiyorsam aradığım şey bir tık uzağımda. İnternet girişimcileri sağ olsun en ucuz ürünleri nerede bulacağımızı bile söylüyorlar…

Alışveriş her zaman ihtiyaçlarımız doğrultusunda olmuyor. İhtiyacımız olmayan ancak fiyatı çok uygun olan ürünleri de bulduğumuz zaman kaçırmıyoruz. Ne de olsa bu fiyata bulamam deyip, alacağımız olmasa da alıveriyoruz. İhtiyacımız olan ürünleri uygun fiyata satın alabilmek için ise alışveriş sitelerinin kampanyalarını bir hafiye titizliği ile takip etmek gerekiyor. Benim sürekli takip ettiğim alışveriş sitelerinden biri de Markafoni. Markafoni’den uygun fiyata alışveriş yapabilmek için sabah 07.30’a saatinizi kurup, yüzünüzü bile yıkamadan bilgisayar başına oturmanız gerekiyor. Ne demişler her şeyin bir bedeli var…

Bu hafta ki röportaj konuğum Markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra ile internetten üzerinden indirimli alışverişi ve Markafoni’den alışveriş yapmanın püf noktalarını konuştuk…

Markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra
Markafoni nedir? Ne değildir?
Markafoni moda ve yaşam tarzı sunan özel bir alışveriş kulübüdür. Türkiye’nin ilk alışveriş kulübü Markafoni giyim, aksesuar, kozmetik, dekorasyon başta olmak üzere pek çok kategorideki seçkin markaları yüzde 70’e varan indirimlerle sunuyor. Markafoni aynı zamanda online olarak güvenli alışveriş de sağlıyor. Markafoni şu an Türkiye’de sadece birkaç bankanın sitesinde olan yeşil browser’a sahip. Sitenin maksimum güvenli olduğunu belirten yeşil browser, sadece güvenlik altyapısı çok güçlü olan sitelere veriliyor. Aylık ziyaretçi sayısı 6 milyonu aşan markafoni’nin 1,5 milyonu aşan aktif üyesi var. Bir alışveriş sitesinden ziyade alışveriş kulübü olarak faaliyet gösteren Markafoni davet yoluyla üye kabul ediyor.

Kendinizi “özel alışveriş kulübü” olarak tanımlıyorsunuz. Nedir bu özel alışveriş meselesi anlatabilir misiniz?
Özel alışveriş kulübü konsepti 2001 yılında Fransa’daki vente-privee.com sitesiyle ortaya çıktı. Tüm dünyaya hızla yayılan bu konsept, Türkiye’ye de Markafoni’yle beraber geldi. Sıradan bir alışveriş sitesinden farkı davetiye yoluyla üye kabul etmesi ve üyelerine özel kampanyalar düzenleyerek fırsatlar sunması diyebiliriz. Elit bir üye grubuna sahip olan Markafoni, Markafoni üyelerinin kendilerini özel hissetmeleri için onlara özel fırsatlar sunmanın yanı sıra hoşlarına gidecek sürprizler yapmayı da ihmal etmiyor.

Kaliteli ve markalı ürünleri indirimli satıyorsunuz. Outlet’den farkınız nedir?
Markafoni outlet mağazalarda göremeyeceğiniz birçok seçkin markaya da indirimli olarak sahip olma fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra tedarikçi açısından bakarsak da markafoni sayesinde markalar, mağazalarının vitrinlerine büyük harflerle indirim yazmadan veya outlet mağaza masrafları olmadan ellerinde kalan stok fazlası ürünleri tüketiciyle buluşturma imkanı buluyorlar. Böylece indirim dönemlerinde bile markalarının algısını korumuş oluyorlar.

Markafoni’den alışveriş yapabilmek için ne/neler yapmak gerekiyor?
Markafoni’den alışveriş yapabilmek için davet almak ve ardından da üye olmak yeterli. Ardından Markafoni’deki dilediğiniz kampanyadan yararlanabilir, istediğiniz alışverişi yapabilirsiniz.

Markafoni’den alışveriş yapmanın püf noktaları nelerdir?
Her gün Markafoni’de o gün olacak kampanyalarla ilgili bilgiler mail olarak gönderiliyor. Maillerinizi sabahtan kontrol edin ve eğer kampanya dahilinde gerçekten almak istediğiniz bir şeyi görürseniz fazla beklemeyin. Çünkü siteye bir sonraki girişinizde o ürünün yanında “tükendi” ibaresi bulabilirsiniz!

Markafoni’den alışveriş yapmanın tüketiciler için avantajları nelerdir?
markafoni seçkin markaların ürünlerini hem yüzde 70’e varan indirimlerle alma fırsatı sunuyor hem de zamandan kazandırıyor. markafoni ile bilgisayar başından hiç kalkmadan alışveriş yapmanın keyfine varıyorsunuz.

Markafoni ekibinde kimler var? Sitede yer alacak markalar ve indirim oranları nasıl belirleniyor?
markafoni 220 kişilik uzman bir ekibe sahip. Sitede yer alacak markaları belirlerken üyelerimizin isteklerini de dikkate alıyoruz. Şu an Türkiye’deki yerli ve yabancı 900 moda markasıyla işbirliği halindeyiz. İndirimleri ise bir ürünün mağazadaki satış fiyatının üzerinden belirliyoruz.

Günde ortama kaç kadın Markafoni’den alışveriş yapıyor? En çok hangi markalara ve ürünlere rağbet var?
Günlük ortalama 10 bin adet ürün satılıyor. Alışveriş yapanların yüzde 70’ini kadınlar oluşturuyor.

Markafoni ile birlikte Türkiye’de alışveriş alışkanlıkları da değişti. Siz bu değişimi nasıl yorumluyorsunuz?
Türkiye’nin ilk alışveriş kulübü markafoni, sunduğu fırsatlar ve kolaylıklarla insanların alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi. Bilgisayar başından rahatça alışveriş yapmanın keyfini alanlar bundan kolay kolay vazgeçemiyor. Şu an Türkiye’de 4-6 milyon civarında online alışveriş kullanıcısı bulunuyor. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak ve 2013 yılında 22 milyon online alışveriş kullanıcısı olacak.

Markafoni’den alışveriş yapanlar genellikle kargoların ellerine geç ulaşmasından şikayetçiler. Yakın zamanda bu konuya bir çözüm getirilecek mi?
Markafoni’nin 7/24 açık bir profesyonel müşteri hizmetleri var. Biz de genelde bu konuda şikayet alıyoruz ve bu konu üzerinde gerekli iyileştirme çabalarımızı yapıyoruz. Çok yakın bir zamanda yeni yerimize taşınıyoruz. Türkiye’nin en modern ve muhtemelen en büyük B2C (firmadan müşteriye) lojistik merkezi olacak. Yeni depomuzun günlük gönderim kapasitesi 50 binin üstünde. Böylece ürünlerimizi üyelerimize çok daha hızlı ulaştırıyor olacağız.

Markafoni’den satın aldığımız ürünleri beğenmezsek geri iade edebilir miyiz? Bu süreç nasıl işliyor?
Bu konuda yasal süreç aynen geçerli. Üyelerimiz ürün onlara ulaştıktan sonra, 7 iş günü içerisinde vazgeçme haklarını kullanarak satın aldıkları ürünü iade edebilirler.

Kaçırdığımız kampanyaları yoğun istek üzerine tekrar yapmanız gibi bir durum söz konusu oluyor mu?

Tabii ki. Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine, eğer koşullar da uygunsa tekrar düzenlediğimiz kampanyalar oluyor.

Bazı cazip indirim fırsatlarında ürünlerin hemen tükendiğini görüyoruz. Her bir ürün kaç adet olarak satışa sunuluyor?
Bu, üründen ürüne göre değişiklik gösteriyor. markafoni markalara ellerinde kalan stoklardan kurtulmalarını sağladığı için satışa sanılan ürünlerin adedi tamamen tedarikçinin elinde kalan malların sayısına bağlı oluyor.

Röportaj: Nurhan Demirel

0 yorum: