Tuesday, July 30, 2013

WeChat ile mesaj göndermek ücretsiz!


Akıllı telefonlarla beraber hayatımıza giren mobil uygulamalarda en popüler olanlardan biri şüphesiz mesajlaşma uygulamaları. Mobil iletişim şirketlerinin sms paketlerini silip süpüren mobil mesajlaşma uygulamaları içinde son zamanlarda Messi reklamı ile öne çıkan Wechat “Ücretsiz yapıştırmaları, paylaşım fonkiyonları, grup sohbeti, sesli konuşma ve rehber entegrasyonu” olmak üzere 5 farklı özelliği ile google play uygulamaları içinde en çok indirilenler arasında yer alıyor.

Sesli mesaj göndermek de ücretsiz

Bu özelliği ne zaman kullansam taksi şoförleri aklıma geliyor. BASKONUŞ tuşuna basarak mesajınızı söylüyor ve anında karşı tarafa iletiyorsunuz.

BASKONUŞ özelliği temel olarak çok eskiden kullanılan Walkie-Talkie’lerin çalışma prensibine dayanıyor. Basıyorsunuz konuşuyorsunuz, bırakıyorsunuz uygulama sizin için mesajınızı gönderiyor. Hepsi bu!

Yazmayı Bırak Konuşmaya Başla
WeChat’in sesli mesajlaşma özelliği sık ve uzun SMS yazmaktan sıkılanlar için türlerinin arasında tek.
WeChat’te sesli mesaj göndermek için tek yapmanız gereken bir tuşa basılı tutmak, mesajızı söylemek ve tuşu bırakmak. Tuşu bıraktığınız anda sesli mesajınız karşı tarafa iletiliyor. Tıpkı telsiz gibi.Sesli mesaj gönderimi özelliği için uygulama herhangi bir ücret talep etmiyor. Doğrusunu söylemek gerekirse WeChat’in tüm özellikleri ücretsiz. Eğer olur da yanlış bir mesaj söylerseniz, mesajı göndermemek için ekrandaki “X” işaretine parmağınızı sürükleyerek mesajınızı silebiliyorsunuz.

Neden  WeChat Kullanmalısınız?
Mobil kullanıcılar içinde bazı kişiler sohbet ettiği diğer insanlara cep telefonu numarasını vermek istemezler. Mobil mesajlaşma uygulaması WeChat ID ile bu soruna iyi bir çözüm bulmuş. Kullanıcı adınızı belirledikten sonra diğer kullanıcıların sizi arkadaş olarak rehberlerine ekleyebilmeleri için telefon numarası yerine WeChat ID’nizi vermeniz yeterli. Aynı zamanda WeChat ID, telefon numarasına göre akılda tutması çok daha kolay. Hızlıca WeChat ID’nizi söyler sonrasında da metin mesajı ile dilerseniz karşınızdakinin numarasını alabilirsiniz. Burada iki önemli konu var. Kullanıcı adınızı iyi seçin çünkü bir kez değiştirme hakkınız var ve seçeceğiniz ID en az 6 karakter olmalı.

Görünen o ki WeChat, mobil mesajlaşma uygulamaları pazarının lideri Whatsapp’ın tahtına gözlerini dikmiş. Her geçen gün, tavsiyeler bölümünde yeni bir arkadaşımın WeChat’e katıldığı bilgisini görüyorum. WeChat, Whatsapp, Viber, Skype ve benzeri uygulamaların arasındaki rekabet gün geçtikçe artacağa benziyor.

WeChat’i buradan indirebilirsiniz. http://wechat.com/en/download.html

WeChat nasıl kullanılıyor?
tavsiyeler

Bütün kızlar toplandık

Mobil Bağlantılar
Bu menü ile adres defterinizdeki arkadaşlarınıza WeChat’ten ekleme talebi gönderebilirsiniz. Arkadaşınız WeChat’e katılmışsa, listenin en üstünde yer alacak ve isminin aynında ekle seçeneği çıkacaktır. Henüz katılmadıysa ise davet et seçeneği görüntüleniyor. Arkadışınızın WeChat’e katılması için bir SMS ile davet edebilirsiniz.

WeChat’in yeniliklerini uygulamanın her yerinde görebilirsiniz. Uygulama ile yapabilecekleriniz özetle:
  • Arkadaşlarınızla anlık olarak konuşabilirsiniz,
  • Görüntülü arama yapabilirsiniz,
  • Adres defterinizdeki kişileri WeChat arkdaşlarınıza ekleyebilirsiniz,
  • Hayatınıza ait unutulmaz anları, diğer arkadaşlarınız ile WeChat Anlar üzerinden paylaşabilirsiniz.
ID ile ekle
Arkadaşınızın WeChat ID’sini veya cep numarasını bu ekrana girerek arkadaşlık talebi yollayabilirsiniz.

QR Code
‘QR Code’ görselini paylaşan arkadaşlarınızın kodunu taratarak ekleyebilirsiniz. Ya da aşağıdaki görselde göreceğiniz gibi telefonunuzda bulunan bir QR Code görselini ‘Choose Existing’e dokunduktan sonra bulunduğu klasörden tanımlatarak da ekleyebilirsiniz.
Uygulamayı incelemek ve indirmek için buraya tıklayabilirsiniz http://wechat.com/en/download.html

Aynı anda 40 kişiyle mesajlaşabilirsiniz
grup chat

40 kişiye kadar toplu olarak görüşmelerin yapılabildiği WeChat ile arkadaş grubunuzla birlikte konuşabilmek artık çok daha kolay. Tek yapmanız gereken arkadaş listenizden grubunuza davet etmek istediğiniz kişileri seçmeniz. Eklenmiş olduğunuz gruplardan çıkmakta öyle 3-4 farklı tuşa basmanızı gerektirmiyor.

Görünen o ki WeChat, mobil mesajlaşma uygulamaları pazarının lideri Whatsapp’ın tahtına gözlerini dikmiş. Her geçen gün, tavsiyeler bölümünde yeni bir arkadaşımın WeChat’e katıldığı bilgisini görüyorum. WeChat, Whatsapp, Viber, Skype ve benzeri uygulamaların arasındaki rekabet gün geçtikçe artacağa benziyor.

Yazışırken duygularınızı en iyi şekilde ifade edin
ifadeler

WeChat uygulaması ile mesajlaşırken, konuşurken eğlenceli ifadelerle diyaloglarınıza renk  katabilirsiniz. Yeni ifadeler eklemek için ifadelere basın ve ardından “Special” butonunu seçin. Önünüze “+” düğmesi gelince tıklayın. Web sitesinden ifadeleri indirebilir ya da kendi ifadelerinizi oluşturabilirsiniz.

Ücretsiz olarak sunduğu hareketli ifadeler (emoticon) sayesinde muhtemel her türlü his ve duyguyu eğlenceli ve basit bir şekilde sohbete yansıtmayı da mümkün kılan WeChat mobil mesajlaşmayı da bugüne kadar hiç olmadığı kadar heyecan verici hale getiriyor. Mevcut geniş ifade yelpazesinin yeterli olmaması halinde ise WeChat kullanıcıların kendi ifadelerini istedikleri görüntüleri kullanarak tam olarak kişiselleştirmesine de imkan vererek mükemmel özgürlüğü sağlıyor.

Daha fazla ifadeye mi ihtiyacınız var?  Önce special seçeneğini tıklayın daha sonra “+” işaretini seçin. Download from Website tuşuna basarak WeChat geniş ifadeler arşivinden size en uygun olanları telefonunuza yükleyebilirsiniz.




Sunday, July 14, 2013

#DirenAtaşehir


Güne kuş cıvıltılarıyla başlamayalı uzun zaman oldu….
Artık her sabah kamyon ve kepçe sesleriyle güne uyanıyorum.
Haliyle sinirlerim yıprandı, en küçük şeyde arıza çıkaran bir insana dönüştüm.
Artık en küçük gürültüye de, korna sesine de tahammül edemiyorum.
Evimin önünde yaklaşık bir aydan beri hummalı bir inşaat çalışması var. Sabah erkenden başlıyor, gece geç saatlere kadar devam ediyor. Üstelik pazar günü de durmuyor. Onlar durmadıkça benim beynim kazınıyor, sinirlerim geriliyor…
O inşaatı yapanların, yaptıranların üzerine adeta bir panter gibi atlayıp, parçalamak istiyorum.
O kadar ashabım bozuk!

Gelelim evin önüne ne yapıldığına….
Bana ilk söylenene göre sözde “kültür merkezi” yapılıyor.
Halbuki yapılan “alışveriş merkezi”!
Kim yapıyor?
Ataşehir Belediyesi.
Peki bu kültür merkezi kisvesi altında yapılan alışveriş merkezini biz istiyor muyuz?
Hayır!
Alışveriş merkezi değil, park istiyoruz
3 yıldır burada oturuyorum. Bizim sitenin önünde boş bir arazi vardı. Daha önce pazar alanıymış. Hep komşularımla konuşurduk burası park olsa diye. Gezi olayları sırasında henüz inşaat başlamadan bu konu hakkında Ataşehir Belediyesi’ni aradım. Kendileri benimle bu konu hakkında görüşmek istediklerini, hatta varsa komşularımın başka taleplerini de kendilerine iletmemi söylediler. Ancak ertesi gün ne hikmetse 3 yıldır boş duran araziye birden iş makinaları girip, hummalı bir şekilde çalışmaya başladılar. Kültür merkezi yapacaklarmış! Öyle dediler. Daha sonra inşaat alanına tabela asmışlar “alışveriş merkezi” yapıyorlarmış.
Bu konuda CHP’nin en üst düzey yetkilileriyle görüşmeme rağmen sonuç değişmedi.
Kemal Kılıçdaroğlu ve peşindeki figüranları dörtnala Taksim Gezi parkı için koşuşturup, demeç verme telaşındayken, maalesef kendi belediye sınırları içerisindeki insanların istek ve taleplerini göz ardı ettiler. Buna ne denir peki?
Ben söyleyeyim “iki yüzlülük!
İşte ben bu yüzden senelerce siyasetten uzak durdum, siyasetçileri samimi bulmadım.
Hem iktidar partisini ölesiye eleştireceksin, hem de eleştirdiğin şeyin aynısını kat be kat kendin yapacaksın!..
Üstelik hak hukuk gibi kelimeleri ağzına pelesenk edip, her fırsatta  Anayasa Mahkemesi’nin kapısına dayanacaksın.
CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin hakkında çıkan yolsuzluk iddiları bu kadar ayyuka çıkmışken, ne hakkından ne hukukundan bahsediyorsun sen?!
Siyaset işte… Herkes işine geldiği gibi davranıyor.
Kim bilir ne çıkarları var ki vatandaşın söylediğine kulak tıkıyorlar…

Saatli bombanın üzerindeki alışveriş merkezi
Siyasi çıkarlar söz konusu olduğunda çevre ve insan sağlığı hep ikinci, hatta üçüncü planda kalıyor. Siyasilerin kısa yoldan ceplerini doldurma ve hayatlarını garanti altına alma arzusu yüzünden olan hep vatandaşa oluyor.
Sorarım size: Hiç alışveriş merkezinin hemen dibinde benzin istasyonu olur mu?
Parayı verince oluyor. Neden olmasın?
Brandium’dan bahsediyorum.
Hani Ayşe Arman’ın reklamlarında ballandıra ballandıra anlattığı…
Manzarası Küçükbakkalköy’deki gecekonduları ve gümrüğe gelen TIR’ları görüyor…
Hemen dibinde de benzin istasyonu olan.
Hayal edin bir: Alışveriş yapıyorsunuz ve o benzin istasyonunda yangın çıktı…
Nasıl bir facia yaşanabileceğini düşünüyor musunuz?
Ya da alışveriş merkezinde bir yangın çıkıyor ve binadan düşen parçalar benzin istasyonunu da tutuşturarak, feci bir patlama yaşanıyor!
Resmen saatli bombanın üzerine bina yapmak denir buna! Kimse kusura bakmasın lütfen.
Ataşehir sınırları içerisinde bulunan bu alışveriş merkezi ile ilgili Belediye Başkanı’ndan, Vali’ye hatta Çevre ve Şehircilik Bakanı’na kadar konuyu ilettim ancak kimsenin umurunda değil.
Eğer bir gün orada bir felaket yaşanırsa, sorumluları bellidir. Hesabını sormak isteyen olursa onlardan sorabilir!..