Tuesday, July 10, 2012

Christian Louboutin’den Sindirella ayakkabısı



“Hokus pokus... Ayakkabı, sihirli değneğin bir dokunuşuyla güven, güzellik ve bir tutam aşktan oluştu...” CHRISTIAN LOUBOUTIN

Uzun zamandır kalbimi pır pır ettiren, beni heyecanlandıran bir tasarım göremiyordum. Ta ki Christian Louboutin'in Sindirella pabuçlarını görene kadar. Efendim, malum hepimiz Sindirella masalını biliyoruz. Hepimizin çocukluğu da Sindirella’nın elbisesi ve camdan ayakkabılarını hayal ederek geçti. Şimdi o hayal gerçek oldu ve hepimiz Sindirella’nın ayakkabılarından bir çift edinebiliriz. Yanlız dikkat, eve 12 den önce dönmekte fayda var :)

Bu ayakkabılar modern Sindirella’lar için
Bir genç kızın Külkedisi’nden Sindirella’ya dönüşmesini konu alan, nesiller boyu kadınların kalbini kazanan ve hayallerini şekillendiren meşhur masal, Paris’te yeniden hayat buldu. Çizgi filmin efendisi Walt Disney Studios ve ayakkabı tasarım üstadı Christian Loubouti’i bir araya getiren projenin baş kahramanı ayakkabılar,  modern zamanların Sindirella’sına ithafen yeniden yaratılarak Paris Couture Haftası defileleri sırasında sunuldu.




Bir moda masalı

Disney, “Sindirella sadece güzellik, zarafet ve masallardaki aşkın değil; aynı zamanda ayakkabıların da simgesi.” diyen Christian Louboutin’den, bu sonbaharda tüm dünyada Blu-ray versiyonuyla piyasaya sunulacak olan Sindirella’nın meşhur cam ayakkabısını yeniden tasarlamasını istediğinde moda masalla, ayakkabı ustalığı hayal dünyasıyla buluşmuş oldu ve bu vesileyle Sindirella’nın efsanevi ayakkabıları çağımızın en önemli tasarımcılarından birinin benzersiz dokunuşuyla yeniden hayat buldu. Hafiflik, zarafet ve şeffaflık Louboutin’in bu özel ayakkabıyı tarif ederken kullandığı üç kelime...

Hokus pokus! Şimdi Sindirella olma zamanı..
Tasarımlarında, rüyalarında kulağına fısıldanan sözcüklerden esinlenen Louboutin, sihirli dokunuşuyla bu zamansız ayakkabıyı modern çizgilerle yorumluyor ve büyüsü bozulmuş günümüz dünyasını hayal gücünün mucizesiyle tanıştırıyor. Kristallerle süslü zarif dantel detaylarıyla masalsı görünümünü kazanan tasarımın kristal kaplı topuğuna ve uç kısmına misafir olan iki kelebek, derin uykularından uyandırılmayı beklerken, ikonik kırmızı taban Louboutin’in muzip imzasını ayakkabı tutkunlarıyla buluşturuyor.

Bu heyecanlı işbirliğini, “Ayakkabı aslında hikayenin sayfaları ve kelimeleri arasında gizliydi, Sindirella’nın karakteri ve tüm hikaye bana ayakkabıyı bu şekilde tasarlamam için yalvarıyordu...” sözleriyle dile getiren Christian Louboutin için fantezi dünyasında sınır yok, mutlu son ise her zaman yakınımızda.