Monday, June 27, 2011

Siteniz Clear-agent.ru sitesine mi yönlendiriliyor?

Geçende sitemde spam linklerin olduğundan bahsetmiştim. Bu spam linkleri silmekle malesef işin içinden çıkamıyorum. Çünkü sorunun kaynağı siteye spam linklerin yerleşmesi değil.

FTP ile siteye bağlandığımda aynı kullanici adi altinda hizmet aldigimiz diger internet siteleri de Google tarafından "kötü amaçlı yazılım" uyarısı veriyor. Konu ile ilgili danıştığım arkadaşlarım FTP'ye girildğini ve bu sorunun benim siteye yüklediğim template ya da pluginlerden kaynaklanmadığını söylediler.

Ben de hiç olmazsa onca emek verdiğim yazılarımı kurtarmak için sitenin yönetim panelinden postları export ettim ve .xml dosyasına şöyle bir göz atım. Dosyanin basinda ki spam linkleri silip, sayfanın sonuna geldim İşte aradığımız kod burada yer alıyor. Ancak bu kod sayfanın kaynak kodlarında görünmüyor. Haliyle yaptığımız şey samanlıkta iğne aramaktan farksız.

Böylesine çetrefilli sorunlar hep benim mi başıma gelir diye kara kara düşünürken şöyle bir google search yapayım dedim. Meğer spam links, virus attack, trojan, malware gibi illetler tek bana musallat olmamış. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim. Ancak bir çok site araştırması yapmama rağmen database i nasil temizleyeceğimi açıklayan mantıklı bir makaleye rastlayamadım. Bu yüzden eğer bu sorunla karşı karşıya kalmış ve sorunu çözebilmiş arkadaşlar varsa benimle iletişime geçmelerini rica edeceğim.

Saturday, June 25, 2011

Wordpress bloğunuz hack edildiğinde ne yapmanız gerekiyor?

Şu sıralar başımda ciddi bir bela var dostlar. Wordpress içerik altyapısını kullandığım web sitem spam linklerin saldırısına uğramış durumda.

Sorun şu ki bu linkleri sitenin anasayfasında göremiyorsunuz. Ancak kaynak kodları açtığınızda footer ya da header da görünüyorlar. Silmeye çalışıyorsunuz, silinmiyorlar. İnsanı resmen gıcık ediyorlar. Nasıl olsa anasayfada görünmüyor linkler deyip, sorunu ihmal etmeyin. Spam linkler sitenizin trafiğini taşıyor ve siz zengin içeriğinize rağmen ciddi bir düşüş yaşıyorsunuz.

Ayrıca Google da sitenizi Black List'e alabilir. Sonra o listeden çıkmaya uğraşır durursunuz. Şimdi benim de yapmaya çalıştığım aslında bu. Baktım ki çok fazla araştırıp, ortalığı karıştırıyorum tecrübelerimi paylaşayım istedim.

Sitenizde spam linkler varsa yapmamanız gerekenler:

1- Sitenize spam linkleri sildiğini ya da engellediğini iddia eden pluginleri yüklemeyin. Bu size yarardan çok zarar getirecektir. Üstelik baz virüslerin ve saldırıların pluginler aracılığıyla da yapıldığını ayrıca hatırlatmak isterim.

2- Eğer kod bilginiz yoksa özellikle functions.php sayfasındaki kodlarla oynamanızı pek önermem. Mazallah burada yaptığınız en küçük kod hatası siteye RTÜK uğramış etkisi bırakıyor. Dashboardunuza dahi ulaşamıyorsunuz.

3. Footer.php de sayfa sonunda ;


kodu varsa eğer şimdiden geçmiş olsun...

4. Spam linkler eğer header dayse buradaki linkleri manuel olarak silmeniz çok da mümkün değil. Header'dan sildiğiniz kodlar bir de bakmışsınız ki hoop footer da bitivermiş. Hay bin kunduz!

Sitenizden spam linkleri silmeniz için yapmanız gerekenler:

1. Sitenizin backup ını alın. Yazılar, resimler, datalar.. Herşeyin...
2. WP Directory'deki bütün dosya ve sayfaları silin
3. Kullanmadığınız temaları ve pluginlerin tamamını FTP'den silin. Siteniz yüklediğiniz temalar, pluginler ya da upload ettiğinz dosyalar nedeniyle spam linklerin saldırısıa uğramış olabilir. Ben şahsen daha önceden kullandığım teenstyle teması yüzünden siteye spam linklerin dadandığını düşünüyorum. Temayı düzenlerkken footer.php de görünür spam linkler mevcuttu. Haliyle o linkleri silip, temayı kurduk ve kendimzce o linklerden kurtulmuştuk.
4. Sitenizde kulandığınız temanın temiz olduğunda emin olun. Ücretsiz dağıtılan her temayı sitenize yüklemeyin.
5. Wordpress'in son sürümünü yükleyin.
6. Siteye dosya yüklerkn ücretisz programlardan File Zilla'yı tecih edin.
7. Database'i upgrade edin.
8. Sitenize gerekli gereksiz pluginleri yüklemeyin. En fazla 10 plugin işinizi görür. Spam linklerden ve yorumlardan korunmak için ilk başta yükleyeceğiniz pluginler: WP Super Cash, WP Hash Cash ve Akısmet olsun.




Thursday, June 09, 2011

Türkan filmi beklenen ilgiyi neden görmedi?


Sayın okur,
Dün posta kutuma Türkan filmi ile ilgili bir mail düştü. Maili, noktasına virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyor ve bugün  köşemi Türkan filminin izleyicilerine bırakıyorum…
iyi okumalar,
Nurhan Demirel

Merhaba;
Size bu satırları Recep İvedik filminin gişe rekoru kırdığı bir coğrafyadan, Maskeli Beşler ve Kutsal Damacana biletlerinin ön satışla tükendiği bir seyirci kitlesinden sıyrılarak yazıyorum.
Kısa bir iki soru soracağım; Türk Sinema tarihinde onlarca oyuncunun figüranlığa bile gönüllü olduğu, hiçbir ücret talep etmeden oynadığı, butçesine rağmen tüm geliri bir vakfa bağışlanan film biliyor musunuz?
Ben biliyorum; Türkan…
Filmin tüm geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne aktarılacak. Filmin oyuncuları arasında aşina olmadığınız bir sima yok.
Ama alışılageldiği gibi, tenkit takdirden, köstek destekten kolaydır ülkemizde. Devletin profesör ünvanı verdiği bir hekimi bölücülükle yaftalamak, ismi hastanelere verilen, kurduğu dernek binlerce çocuğu okutan bir aydını münafık addetmek, tüm anılarına ölümünden 10 gün önce el koyulmasını normal karşılamak, burs bekleyen çocukların kayıtlara el konulduğu için yaşadığı mağduriyete sessiz kalmak, Türkan Saylan Lepra Hastanesi’nin doktorsuz kalışının sessiz izleyicisi olmak da normal karşılanır mı ülkemizde?
Ben sessiz seyircisi olmaktansa bu ürkek kitlenin, önyargılı toplumun, oturup eleştirmeyi, koşup el uzatmaya tercih eden insanların; Türkan’ın sinemada bir izleyicisi olmayı seçtim.
Çünkü ben de zorlukla okudum; ülkemin en doğusundan, en kuzeyinden, en güneyinden çıkıp okumaya gelen kız arkadaşlarımla beraber, bursumuz yattığında aldığımız bir küçük pastayı santimine kadar bölüşerek yiyen, kağıdımız bitmesin diye küçük yazmayı öğrenen, kalemlerini hiç kaybetmeyen, bir kitabı bir yurt odası dolusu arkadaşla paylaşarak okuyan; ama okuyan çocuklardık. Bizi arabayla okula götüren olmadı, hele kendi arabamızın hayali bile olmadı. Biz yürüdük, yollar aşındırdık, başardık.
O sebeple; bizim gibi okuyabilmenin yeni bir hayat edinebilmek olduğunu bilenler için, kıymetlidir Türkan Hoca.
Hayatı bu ülke kadınına bir ilhamdır.
Türkan Filmi’ne alınan her bilet, bir kız çocuğunu daha güldürecek. Bir Kardelen daha çıkacak karlar arasından, güneşi görecek.
Siz ne dersiniz? Bu film görülmeli yoksa gişe rakamlarına kurban mı edilmeli?
Lütfen karar vermeden önce vicdanınıza sorun.
Teşekkürlerimle
Türkan Saylan BeyazPerde’de Yaşasın!
http://www.facebook.com/turkansaylanbeyazperdede

Saturday, June 04, 2011

Röportaj: 2011 İlkbahar/Yaz mayo-bikini modası


Gözlerinizi açın ve bu röportajı dikkatlice okuyun. Bu hafta size iki kız kardeşin, daha doğrusu moda dünyasının zirvesindeki “ikiz kız kardeşlerin” başarı hikayesini anlatacağım. Ayça ve Zeynep Sadıkoğlu kardeşlerden bahsediyorum. İki kız kardeşin kurucusu olduğu OYE markası, bugün Hollywood yıldızlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Başta Paris Hilton olmak üzere, Jennifer Lopez, Brooklyn Decker, Ashley Tisdale, Ana Beatriz Barros, Karolina Kurkova, Michelle Trachtenberg, Nicole Scherzinger  gibi pek çok ünlü isim markanın mayo ve bikinilerini tercih ediyor. OYE markası bugün, Saint Tropez’den Türkiye sahillerine kadar pek çok noktada satılıyor.

Bu mayoları giymek yürek ister…
Toplum olarak iyice obezleştiğimizden mayo ve bikini giymek için sürekli diyet yapmak durumunda kalıyoruz. OYE’nin birbirinden harika tasarımlarını giymek ve bikinilerin hakkını vermek içinse gerçekten güzel bir fiziğe sahip olmanız gerekiyor. Keza Sports Illustrated mankenlerinin giydiği tek Türk markası olan OYE’nin seksi tasarımları, ancak mankenlere taş çıkaracak vücutlarda güzel durur.

İşte OYE markası ve birbinden harika tasarımların hikayesi…

OYE markasının hikayesini anlatabilir misiniz?
Ailecek Hindistan’a yaptığımız bir seyahatte karar verdik OYE’ye… Küçüklüğümüzden beri hep beraber bir iş yapmak isterdik, ama tam olarak ne olduğunu bilmezdik.  Jaipur’da çok güzel doğal taşlar gördük ve bunları nasıl değerlendirebiliriz diye düşünürken bikini fikri aklımıza geldi.  Mayis ayıydı ve kendimize mayo alışverişi yaptığımız bir zamandı.  Fakat etrafta çok beğendiğimiz mayolarla karşılaşmamıştık. İkimiz de işimizi bırakıp, İstanbul’a geldik OYE’yi kurduk.
2011 Yaz sezonu için nasıl bir koleksiyon hazırladınız?

OYE’de hiçbir zaman desenli kumaş bulamazsınız. Klasik üçgen bikinileri taşlı aksesuarlarla birleştiriyoruz.  Kumaşlarımızı İtalya’dan getiriyoruz. Geometrik siyah-beyaz ağırlıklı tek parça mayolarımız var.2011 koleksiyonu Watchmen çizgi romanından ilham alınarak hazırlandı. Çizgi romanın çizimleri, renk seçimi, güçlü kadın karakterlerinin kıyafetleri, Rorscahch karakterinin maskesi vizüel olarak koleksiyona yansımış örneklerden birkaçı…

Kumaş tercihlerinizden bahsedebilir misiniz? OYE tasarımlarında çabuk kuruyan kumaşlar mı tercih ediyorsunuz?

Biz 5 senedir aynı kumaş markasını kullanıyoruz. Jersey Lomellina diye çok dayanıklı ve çabuk kuruyan bir kumaş. Cok memnun olduğumuz için değişiklik yapmayı düşünmüyoruz.
Vücuda uygun bikini nasıl seçilir?
Kendinize yakışanı ve içinde kendinizi iyi hissettiğiniz bikiniyi seçmek gerekir…

Vücut kusurlarını gizlemek için ne gibi hilelere başvurmak gerekiyor?
Bikini ve mayo giyerken aslında çok da vücut kusuru gizlemek mümkün olmaz.

Hangi vücut tipine sahip kadınlar mayoyu tercih etmeli?
Genelde göbeğinden şikayetçi kadınlar mayo tercih etmeli.

Hangi vücut tipine sahip kadınlar bikiniyi tercih etmeli?
Bikiniyi bizce herkes giyer ama yakışanı bulmak önemli.

Büyük göğüslü kadınlar mayo seçerken nelere dikkat etmeli?
Genellikle balenli mayolar tercih edilmeli.

Büyük göğüslü kadınlar bikini alırken nelere dikkat etmeli?
Göğüsleri çok ortada bırakan değil de düzgün bir coverage verebilecek bikiniler seçmeliler.

Küçük göğüslü kadınlar mayoda hangi modelleri tercih etmeli?
Kaplı ya da push-up modeller tercih edilebilir.  Fırfırlı da iyi bir fikir olabiliyor.

Kalçaları geniş olanlar hangi mayo ve bikinileri tercih etmeli?
İpli bikiniler değil de kenarları biraz kalın modeller tercih edilmeli.

Mayo ve bikininin kalitesi hangi kriterlerle ölçülür?
Rengi solmaması ve de aşınmaması gerekir… Ben hala 5 sene evvelki OYE bikinimi giyiyorum.

Bildiğim kadarı ile kişiye özel mayo-bikini de tasarlıyorsunuz. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Kişiye özel mayo servisimizi geçen sene bıraktık.

Mayo ve bikinileri nasıl saklamalıyız?
OYE’ler her zaman küçük tül poşetlerde satılıyor.  Bikininizi havuz veya deniz suyundan sonra mutlaka tatlı sudan geçirmenizi ve bu şekilde kurutmanızı öneriyoruz. OYE’leri tül poşetlerin içinde saklamanızı tavsiye ediyoruz.

Bu yaz bikinimizi hangi renklerde seçelim?
Bu sene canlı renkler olarak kırmızı, turuncu, fuşya, olive gibi renkler öne çıkıyor.  Siyah beyaz tek parçaları da tavsiye ediyoruz.

Tasarımlarınızı kimler tercih ediyor?
Türkiye’den  Bengü, Hande Yener ve Burcu Esmersoy müşterimiz. Yurt dışında ise Paris Hilton, Jennifer Lopez, Brooklyn Decker, Ashley Tisdale, Ana Beatriz Barros, Karolina Kurkova, Michelle Trachtenberg ve Nicole Scherzinger ürünlerimizi tercih ediyor.

Sports Illustrated Dergisi’nde ilk kez bir türk markası olarak yer aldınız? Nasıl oldu, anlatabilir misiniz?
Miami’de her sene katıldığımız mayo fuarında Sports Illustrated’ın editörleriyle tanıştık… Çekim için mayo istediler.

Tasarımlarınızı en çok kimlere yakıştırıyorsunuz?
Kendine güvenen herkese çok yakıştırıyoruz.

Ürünlerinizi satın almak isteyenler nerelerde bulabilir?
İstanbul’da Harvey Nichols, V2K ve Laundromat’tan ulaşabilirler. Çesme’de Deno butik, Fethiye’de Hillside ve Antalya’da Brandroom’da ürünlerimiz satılıyor.

İnternetten satış yapıyor musunuz? Müşterilerinize hangi kanallardan ulaşıyorsunuz?
Kendi sitemizden satış yapmıyoruz henüz. Gelecek sene için böyle bir projemiz var.

Private shopping hakkında ne düşünüyorsunuz? İndirimli ürün satışı yapılan sitelerde yer alıyor musunuz? Yakın zamada bir kampanyanız olacak mı?
Private shopping çok önemli bizce.  İndirimli satış yapan www.limango.com.tr’ den belirli aralıklarla ürünlerimizi indirimli bir şekilde sunuyoruz. Haziran’ın 3.haftasında tekrar bir satışımız olacak.